Logotip

AB_logotip_color

Učinkovit logotip ni nikoli sam sebi namen. Vedno nekaj ali nekoga predstavlja, poleg tega pa v sebi »skriva« tudi simbolno sporočilo. Aljažev logotip v prvi vrsti predstavlja Bedeneta kot tenisača (teniška žogica in inicialki A, B).

krivulja2črka A črka B

Po besedah avtorice logotipa Petre Benedik je od posameznika odvisno, kako logotip interpretira na simbolni ravni, sama izpostavlja naslednje oblikovne poteze:

Krivulja ptice v vzponu simbolizira mlad športni up, ki si hitro utira pot navzgor po svetovni teniški lestvici. S ptico je tesno povezan znak za neskončnost, ki ponazarja neskončen potencial in nešteto možnosti, ki se mlademu tenisaču odpirajo na poti vrhunskega športnika. Simboliko zaokrožuje črka V, ki je vidna med inicialkama A in B, poudarja pa Aljažev zmagovalni duh (V – victory).

ptica2neskoncnost2victory2

Logotip torej Aljaža Bedeneta predstavlja kot športnika in človeka – je namreč jasen, dinamičen, a hkrati umirjen, povezan, gibčen, športen in eleganten ter nenazadnje zapomnljiv. Poudarja samozavest, vizijo in pot do uresničitve ciljev – do končne zmage.

Descargar musica