O meni

Aljaz Bedene

Rad imam tenis

Aljaž je pri šestih letih svoje prve teniške korake naredil kar doma v dnevni sobi, kjer sta si z dvojčkom Andražem z očetovega kovčka in nekaj druge krame naredila svoje teniško igrišče. Za loparje sta uporabila kar loparje za na piknike in penasto žogico. Kot otroka ga ni pritegnil le tenis, ampak tudi smučarski skoki, vendar pa se je raje odločil za lopar in žogico. Po mnenju številnih se je odločil prav, saj so mu rekli, da je za skoke škoda teh hitrih nogic. Na svoji dosedanji poti je tekmoval za Šport plus in TK Kolektor, danes pa brani barve Teniškega društva Slovan.

Aljažev idol je, predvsem zaradi forehanda, Fernando Gonzalez. Drugače pa pri številnih igralcih išče kvalitete, ki jih krasijo – Rogerja perfekten slize, Rafo “bikovska” nepopustljivost, Noleta balkanska trma.

Aljaž je, če ne štejemo Davisovega pokala, na ATP turnirju prvič nastopil leta 2011 na 2011 Erste Bank Open na Dunaju. Tam je izgubil v 2. krogu. Do svojega prvega četrtfinala je Aljaž prišel leto kasneje na istem turnirju.

Potem, ko je v letu 2012 osvojil 4 turnirje serije Chalenger in se trdno zasidral med najboljših 100, svoje največje uspehe na ATP turnirjih Aljaž žanje v letu 2013. V tem letu je bil zaenkrat tudi najvišje na ATP lestvici, na 71. mestu. Njegov največji uspeh je bil nastop v polfinalu ATP turnirja v Indiji (2013 Aircel Chennai Open). Boljši položaj na lestvici mu je v letu 2013 omogočil tudi nastopanje v glavnih žrebih na Grand Slam turnirjih.

Descargar musica